-40%

Cijena:

13,01 EUR 7,81 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-411-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: Pearce,Joseph

Šifra: VKDE00100

Moja utrka s đavlom

Od radikalne mržnje do razumske ljubavi

Joseph Pearce, danas vodeći svjetski katolički biograf, u mladosti je bio fanatični skinhead, jedan od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednik časopisa koji je promicao rasističke ideje. Aktivno je sudjelovao u neredima i sukobima te promicao ideologiju mržnje što ga je dvaput dovelo do odsluženja zatvorske kazne. Tijekom drugoga boravka u zatvoru, prazan, sam, bez ičega, ljut na svijet i na sebe započeo je svoju životnu preobrazbu, što je rezultiralo napuštanjem ekstremizma i obraćenjem na katoličanstvo. U iskrenoj i uzbudljivoj ispovjednoj knjizi Moja utrka s đavlom Pearce na živopisan način opisuje svoje duhovno putovanje od radikalne mržnje i ateističke rasističke ideologije k razumskoj i produhovljenoj kršćanskoj ljubavi. Pričajući svoju napetu životu priču, između ostaloga opisuje:
• što je uzrokovalo da ga zavedu ekstremne ideje i kako je prigrlio rasističku ideologiju
• godine nasilja, mržnje i nereda
• kako je izgledao uzbudljivi i istovremeno isprazni život jednoga ekstremista
• na koji je način proveo vrijeme u zatvoru i kako je proživio tamnu noć duše koja je uslijedila
• koju su ulogu u njegovu obraćenju odigrali veliki autori poput G. K. Chestertona, Hilairea Belloca i C. S. Lewisa te njihove ideje
• kako je konačno prigrlio katoličku vjeru.

Ova ispovijest nije samo priča o nevjerojatnu putovanju iz ponora mržnje prema Kristovoj ljubavi, nego i moćno svjedočanstvo o tome da nas Bog ljubi onakve kakvi jesmo i da uz pomoć milosti svatko može pronaći put do Njega.

Moja utrka s đavlom jedna je od najfascinantnijih ispovijesti o obraćenju našega doba, knjiga koju jednostavno ne ćete moći ispustiti iz ruku.
Goodreads.com

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica