Cijena:

13,01 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-628-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Prevoditelj: Ana Naletilić

Autori: James,Sabatina

Šifra: VKDE00199

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Osuđena bez zločina

Moja borba za vjeru i slobodu

Potresna ispovijest: obratila se s islama na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu. Nisam mogla vjerovati. Riječi mi nisu dolazile do mozga. Pokušavaju li me to oni zastrašiti toliko da se vratim? Kako uopće mogu govoriti o tome da će me ubiti? No kada sam pogledala majku i oca, vidjela sam da misle ozbiljno. Moji su roditelji upravo zaprijetili da će me ubiti. Moram pobjeći odavde… Moje je ime Sabatina James i ovo je moja priča.

Sabatina James Austrijanka je pakistanskoga podrijetla koja se s islama obratila na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu. Sabatina se 1992. godine s obitelji preselila u Linz i upoznala zapadni način življenja. U sedamnaestoj godini života roditelji su joj rekli da su joj u Pakistanu ugovorili brak s rođakom. Sabatina se usprotivila ugovorenomu braku i navukla na sebe bijes obitelji. Zbog premlaćivanja i mentalnih zlostavljanja pobjegla je iz doma i upoznala prijatelje kršćane, čija joj je vjera postajala sve privlačnija, što je konačno dovelo do njezina obraćenja na kršćanstvo. Po šerijatskomu zakonu zbog toga je trebala umrijeti.

Sabatina se od 2001. šesnaest puta morala seliti zbog prijetnje smrću zato što je napustila islamsku vjeru. Deset godina živi sama, u pratnji tjelesnih čuvara ili pod policijskom zaštitom. Vodi Udrugu za prava žena koja godišnje pruži pomoć oko 100 žena kada im prijete prisilan brak ili
ubojstvo iz časti.

Njezina ispovijest o obraćenju i borbi za vjeru i slobodu naslovljena Osuđena bez zločina postala je međunarodni bestseler s više od 500 000 prodanih primjeraka. Sada je u Verbumovoj poznatoj biblioteci Svjedočanstva predstavljamo hrvatskim čitateljima, osobito radosni što je autorica knjigu obogatila posebnim pogovorom Moja čežnja za Kristom i Crkvom pisanim upravo za ovo hrvatsko izdanje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica