Cijena:

15,66 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-657-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 280

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Emina Kovačević

Autori: Johnson,Abby

Šifra: VKDE00209

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Neplanirano

Potresna životna ispovijest: od ravnateljice klinike za pobačaje do gorljive zagovornice prava nerođenih

"Ono što sam godinama govorila ljudima, što sam vjerovala, podučavala i zastupala, sve je to laž.

Što bi bilo da sam znala istinu i da sam je govorila svim tim ženama?”

Kada je u listopadu 2009. Abby Johnson dala otkaz, odmah je dospjela u sve vijesti. Abby je, naime, bila ravnateljica klinike u Texasu poznate po pobačajima, što ju je vodila organizacija Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo). Sa svojega je položaja odstupila nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju te se pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu inicijative „40 dana za život“.

Na stranicama ove potresne knjige po kojoj je snimljen i istoimeni film Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične životne priče koja će vas držati u napetosti do samoga kraja: osobna previranja, tisuće pobačaja, sudska bitka i na koncu potpuna duhovna preobrazba.

Abby Johnson bila je u prvim redovima bitke na obje strane, i na pro-choice i na pro-life strani, i stoga nam donosi doista jedinstven uvid, unoseći nadu i suosjećanje u temu koja izaziva političke kontroverzije. Stoga ovu knjigu trebaju pročitati svi oni koji se brinu o pravu na izbor i pravu na život, kao i svi oni koji pomažu ženama suočenima s neželjenom trudnoćom.

„Zadivljujuće otvorena priča! Ni svađalačka ni ideološki obojena, već informativna – nudi činjenice iz prve ruke i posve iskrene osjećaje.“ Peter Kreeft

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica