Cijena:

21,10 € / 158,98kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Momentum

ISBN: 978-953-235-755-4

Uvez: Tvrdi, s ovitkom

Broj Stranica: 280

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Iva Grubišić Ćurić

Šifra: 978-953-235-755-4

Izdavač: Verbum

Autori: Bonelli, Raphael M.

Šifra: 978-953-235-755-4

Visina: 22,8 cm

Širina: 15,2 cm

Nesavršeni, a sretni

Kako se osloboditi bremena perfekcionizma

Teško podnosite vlastite pogreške i slabosti? Stalno vas prati osjećaj krivnje da niste dovoljno dobri ili da niste dovoljno dobro obavili neki posao? Nezadovoljni ste vlastitim izgledom i vrtite se u krugu vlastitih očekivanja, uzastopnih neuspjeha i razočaranja sobom ili drugima? Bojite se donošenja odluka i odgađate preuzimanje obveza? U ovoj knjizi saznajte kako prepoznati breme perfekcionizma koje nam je suvremeno doba nametnulo, kako ga se osloboditi te kako ga razlikovati od zdrave samokontrole i želje za uspjehom.

Bečki psihijatar, neuroznanstvenik svjetskoga glasa i psihoterapeut Raphael Bonelli u ovoj nam knjizi, na stručan, suosjećajan i humorističan način, pripovijeda istinite pripovijesti o slučajevima iz vlastite prakse: o „odbjegloj nevjesti“, o bespomoćnome hohštapleru, o problematičnim genitalijama, nesavladivome strahu od ispita, opasnim ljubavnim pismima, nametljivoj punici, zamkama Adonisova kompleksa, o „slonovskim bedrima“, „najužemu struku“ i „najvećim grudima“, o imaginarnim bolestima i mnogim drugim životnim nezgodama pacijenata koji su se zapleli u opsesiju ljepotom, mršavljenjem, postignućima, uspjehom i zdravljem. Na temelju tih dojmljivih životnih priča i sveobuhvatnih psiholoških znanstvenih uvida dr. Bonelli pokazuje kako uistinu prihvatiti sebe i svoju nesavršenost te kako ostvariti zdrav i autentičan životni napredak.


Bilo to u obrazovanju, braku ili na poslu, uvijek želimo da sve što činimo bude besprijekorno i da pritom što bolje izgledamo. Ali često, nažalost, ne uspijevamo udovoljiti zahtjevima koje stavljamo pred sebe. Suočivši se tako s vlastitom nesavršenošću, osjećamo pritisak bremena perfekcionizma.
Perfekcionizam, ta psihološka mješavina životnih laži i strahova, krivih ambicija i svakojakih pretjerivanja, moderna je bolest našega doba, tvrdi ugledni bečki psihijatar i psihoterapeut, dr. Raphael M. Bonelli u svojoj briljantnoj knjizi Nesavršeni, a sretni.
Opisujući na temelju više od 70 istinitih i vrlo dojmljivih životnih priča iz vlastite liječničke prakse koji nas nesvjesni stavovi mogu pretvoriti u perfekcioniste te kako perfekcionisti dišu, on istodobno pokazuje i put oslobođenja od te tako česte duševne nevolje.
Sretni su samo oni ljudi koji, u svoj svojoj nesavršenosti, nedostatnosti i osrednjosti, prihvaćaju same sebe, ističe dr. Bonelli nudeći ovom knjigom vrlo primjenjiv psihološki vodič do prihvaćanja vlastite nesavršenosti, a time i do sretnijega života.


„Knjiga za svakoga tko želi promijeniti životnu perspektivu i treba mu poticaj za to.“
Myself

„‘Pomiriti se s vlastitim slabostima siguran je put do sreće’, zaključak je ove knjige koja je čitatelju velika pomoć na tome putu.“
Der Standard

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica