Rasprodano

Cijena:

14,60 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Idea

ISBN: 978-953-235-753-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 96

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Iva Grubišić Ćurić

Autori: Guardini,Romano

Šifra: VK2107003

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Prihvaćanje samoga sebe

Prihvaćanje samoga sebe jedna je od najčitanijih i najpopularnijih knjiga istaknutoga kršćanskog intelektualca i teologa 20. stoljeća Romana Guardinija. Pisana jednostavnim i razumljivim izričajem, ova knjiga daje duboko promišljen odgovor na temeljna ljudska pitanja: „Tko sam ja? Zašto sam ovakav kakav jesam? Jesam li ono što trebam biti? Kako to mogu postati?“

Ova jednostavna i naizgled obična pitanja vlastitoga identiteta, koja si nerijetko postavljamo, skrivaju duboku tajnu ljudskoga života i njegova smisla. Guardini nas poziva da se zaustavimo i da se suočimo sa sobom te nam daje razložne smjernice kako doći bliže istini o samima sebi. A ta je istina ohrabrujuća i puna nade jer na početku mojega postojanja stoji inicijativa, Netko tko mi je dao mene. Na početku stoji Onaj koji me je meni dao općenito i kao ovoga određenog koji jesam. Sve do posljednjih određenosti koje postoje u meni, sve do posljednje osobine koja mi omogućuje da u svemu što činim prepoznam samoga sebe.

Zato je svaki novi dan novi početak u kojem iznova možemo biti sretni jer smo od Nekoga željeni i voljeni, u kojem možemo prihvatiti samoga sebe kao Božji dar svijetu i nama samima te u tome uvijek iznova otkrivati svoj najdublji identitet i svoje ispunjenje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica