Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Figulus

ISBN: 978-953-7929-33-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 168

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Prevoditelj: Jelena Vuković

Autori: Pelanowski,Augustyn

Šifra: 9FIG00042

Visina: 220 mm

Širina: 160 mm

Odlasci

Ova knjiga nije niti udžbenik niti vodič. Možda će mi tkogod predbaciti "preosoban" pristup: "Ovaj tip piše samo o sebi." No, činjenica je da nemam pravo pisati ni o kome ili za koga ili s odmakom znanstvenika. Ako i ima dijelova u kojima se spominju druge osobe, onda je to isključivo uz njihovo dopuštenje. Pišem o njima kao o anonimnim osobama, kako nitko ne bi znao o kome se radi. Jedina osoba o kojoj imam pravo govoriti otvoreno, kako dobro tako i loše, jesam ja sam. Moja knjiga je obična biblijska meditacija s naglaskom na egzistencijalno. A kako je ona svojevrsna meditacija morala je zadobiti i osobnu formu.
Zašto sam je napisao? Kako bih te barem malo uvjerio da imaš šanse ili u najmanju ruku da prestaneš misliti kako nema šanse za tebe.
Ne računam na to da ću te potpuno uvjeriti. Možda mi uopće neće poći za rukom uvjeriti te, a možda ipak malo... U ovoj knjizi sigurno ima i nekih zabluda; nisam nepogrešiv, tražim istinu kao i svaki od vas. Vjerujem da Otac koji je na nebesima ima za svakog od nas svoj plan i da je u stanju, sa svakog našeg puta, gdje god bili, vratiti nas k Sebi. A doći k Njemu najveći je čovjekov uspjeh. Gospodin Bog najviše je obećao onima kojima je dao najmanje šanse na ovom svijetu. Za njih ima najveće obećanje. Obećanje koje ne zahtijeva nikakvu "šansu". Rastemo za Kraljevstvo nebesko zahvaljujući onome što nas nadrasta.

(autor u Predgovoru)

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica