Cijena:

17,92 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-511-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 218

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Matija Janeš

Autori: Müller,Gerhard Ludwig

Šifra: VKGZ01377

Razgovor o nadi

Razgovor s Carlosom Granadosom

Danas proživljavamo veliku krizu nade. Mnogi naši suvremenici, odgojeni u svijetu bez Boga, ne uzdaju se u to da bi povijest, čak ni njihova osobna povijest, mogla imati slijed događanja, izvor i odredište. Nemaju osnove koja bi podarila smisao cijelomu njihovu životu, koja bi protumačila zašto su ovdje, za koga žive, zašto pate... Kriza je to nade, vedroga i istovremeno realističnoga pogleda na budućnost i život. Ljudi se pitaju postoji li nada za sadašnji trenutak, mogu li je pronaći u kršćanstvu i, nadasve, koji je temelj kršćanske nade?

Tim se temama u ovoj značajnoj knjizi bavi kardinal Gerhard Ludwig Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere i jedan od najistaknutijih teologa današnjice. Müllerov Razgovor o nadi objavljuje se trideset godina nakon poznate knjige Razgovor o vjeri njegova prethodnika Josepha Ratzingera, danas pape emeritusa Benedikta XVI. I kao što je nekoć Ratzinger, govoreći u kontekstu krize vjere, svojom knjigom unio svjetlo u mnoge tada vladajuće teološke i društvene nejasnoće, tako sada u ovoj knjizi kardinal Müller otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, svećeničkomu celibatu, odnosu prema homoseksualcima, ulozi Crkve u društvu itd.

Čemu se možemo nadati od Krista, Crkve, obitelji, društva? Ta pitanja predstavljaju
okvir ove knjige razgovora koji je s kardinalom Müllerom vodio Carlos Granados, knjige koja odgovara na brige, radosti i nade suvremenoga čovjeka.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica