Cijena:

10,50 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Znakovi i gibanja

ISBN: 978-953-11-0902-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 152

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 180 x 110

Prevoditelj: Ivan Ivanda

Autori: Müller,Gerhard Ludwig

Šifra: 9KSA11472

Siromaštvo

Izazov za vjeru

U suradnji s Gustavom Gutiérrezom i Josefom Sayerom, sadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Müller, u ovoj knjizi nudi odgovor na pitanje: Zašto je danas siromaštvo izazov za vjeru ne samo u Južnoj Americi nego i u Europi i u svijetu.

U popratnoj riječi papa Franjo kaže: „Zapad siromaštvo ponajprije izjednačava s manjkom gospodarske moći i taj 'status' vrednuje negativno. Naime, zapadne se vlade bitno temelje na golemoj moći koju danas ima novac: to je moć koja je, kako se čini, iznad svake druge. Stoga manjak gospodarske moći znači beznačajnost na političkoj, društvenoj pa čak i ljudskoj razini. Onoga tko nema novca procjenjuje se samo po tome koliko može poslužiti u druge svrhe. Postoje mnoge vrste siromaštva, ali najveće gnušanje pobuđuje gospodarsko siromaštvo (…) Siguran sam: svatko tko bude čitao ove stranice na neki će se način osjetiti potaknutim i u njegovu će se srcu roditi potreba za obnovom života. Znajte, dragi čitatelji, da sam već sada u toj potrebi i na to putu na vašoj strani, kao brat i iskreni prijatelj“.

U ovoj su, dakle, knjizi na jednome mjestu skupljeni papa Franjo kao najsnažniji promicatelj i zagovornik siromašnih (uvodno), pročelnik Kongregacije za nauk vjere Müller (kao autor) i otac teologije oslobođenja Gutiérrez (kao suradnik).

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica