Cijena:

9,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Znakovi i gibanja

ISBN: 978-953-11-0309-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 304

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 180 x 110

Autori: Vanier,Jean

Šifra: 9KSA06820

Sveta povijest osobe

„Ovu knjigu u engleskom prijevodu nazvao sam 'Naše putovanje kući' jer vjerujem da smo mi ljudi u opasnosti da žrtvujemo humanost i solidarnost radi dosizanja visina“, piše autor u Uvodu ove svoje knjige koja je na hrvatskom izišla u 2. izdanju. On u ovome našem užurbanom svijetu svoje sposobnosti i energije posvećuje ljudima s hendikepom živeći s njima, jer je svjestan da samo dom može zadovoljiti svačije srce.
„Dom je ondje gdje smo zaštićeni, sigurni. Ondje se ne postavlja više pitanje natjecanja jer je dom mjesto zajedništva. 'Ići kući' znači putovati u središte onog što jesmo, na mjesto na kojemu možemo biti ono što jesmo i prihvatiti stvarnost naše ljepote i našeg bola. Prihvaćajući sebe, postajemo sposobni prihvatiti druge takvima kakvi su i spoznati našu zajedničku ljudsku prirodu“, piše Vanier, Kanađanin, bivši mornarički časnik, potom doktor filozofije, a od 1964. osnivač „Arke“, laičke zajednice s osobama s mentalnim hendikepom, koja danas broji preko 120 zajednica u 30 zemalja i na pet kontinenata.
Na njegov poticaj nastao je i „Vjera i svjetlo“, duhovni pokret za osobe s mentalnim hendikepom, njihove roditelje i prijatelje koji se redovito susreću da bi razgovarali, čuli jedni druge, zajedno molili i družili se. U Hrvatskoj ima devet takvih zajednica.
Jean Vanier sudjelovao je 22. ožujka u Zagrebu na predstavljanju dviju njegovih knjiga u izdanju KS-a.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica