Cijena:

6,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Znakovi i gibanja

ISBN: 978-953-11-0323-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 166

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 180 x 110

Autori: Šagi,Bono Zvonimir

Šifra: 9KSA10934

Molitva i misli mira u vrijeme rata

Homilije u dane molitve za mir i domovinu

Autor u ovome djelu sabire homilije izrečene na misama i molitvama u vrijeme demokratskih promjena i osamostaljenja naše domovine kao i tijekom mučnih godina Domovinskog rata. Riječ je samo o sakupljenim homilijama koje su bile izgovorene u datome trenutku i koje su bile snimljene, budući da autor svoje propovijedi nije pisao unaprijed. Utoliko su one i spontaniji i neposredniji izraz trenutka.
Ove misli, izrečeni govori i homilije potaknute su Božjim riječi u kontekstu pojedinih događanja pa u stanovitom smislu predstavljaju i dokument vremena. Uz svaki govor ili homiliju naznačen je datum i prigoda u kojima su nastali. Najviše je homilija izrečenih 1991. godine iako ih je dosta datira iz razdoblja 1992. – 1995. Ove i ovako sabrane homilije čitatelju danas i ubudeće mogu poslužiti kao poticaj za razmišljanje o miru i mirotvorstvu u istini, pravednosti i ljubavi.
Osim ovdje sakupljenih homilija autor je od 1993. – 2002. pisao homilije za sve nedjelje i blagdane, koje su objavljene u periodici »Služba riječi« u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica