Cijena:

27,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Liturgijska pomagala

ISBN: 978-953-11-0811-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 794

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 235 x 170

Autori: Šagi,Bono Zvonimir

Šifra: 9KSA11401

Svaki dan u zrcalu Božje riječi

Svagdanje homilije

Nakon knjige nedjeljnih i blagdanskih homilija Riječ Božja u promišljanju trenutka, objavljene 2009. godine, poznati varaždinski kapucin i dugogodišnji član i predsjednik skupštine Kršćanske sadašnjosti, o. Bono Zvonimir Šagi ovom knjigom na neki način zaokružuje svoj homiletski krug nudeći nam svoja razmišljanja za svaki dan u liturgijskoj godini.
Ove su homilije osobno proživljene i osobno izgovorene u župnoj zajednici u varaždinskoj kapucinskoj crkvi sv. Nikole i odraz su konkretnoga trenutka i mjesta, ali uvijek odišu i onom univerzalnošću kakvu može nadahnuti samo Božja riječ.
Prema vlastitom iskazu, otac Bono je od svoje prve sv. mise pa sve do današnjega dana svakodnevno i bez prekida propovijedao pa ove kratke misli s jedne strane svjedoče o zauzetosti, gotovo strastvenosti u naviještanju evanđelja, a s druge strane svjedoče o vremenu, osobnim i zajedničarskim temama koje su se nametale same od sebe – uvijek, dakako, u sukladnosti sa svetopisamskim tekstovima.
U tom se smislu zaista može reći kako je otac Bono istinski prorok koji pozna Sveto pismo i životne poteškoće onih kojima prenosi i tumači riječ Božju. Upravo kao takva ova će knjiga izvrsno moći poslužiti današnjim propovjednicima, ali i vjernicima koji sudjeluju na misnim slavljima, zatim liturgijskim i biblijskim grupama kao i vjernicima koji su zbog životnih okolnosti prisiljeni biti kod svojih kuća.

(Tekst preuzet sa službene web stranice Kršćanske sadašnjosti)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica