Cijena:

11,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Liturgijska pomagala

ISBN: 978-953-11-1117-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 219

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Karlić,Ivan

Šifra: 9KSA11597

Osluškujući Božju riječ... - Godina B

Homilije za Godinu "B"

Poznati franjevac i profesor dogmatske teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu o. dr. Ivan Karlić ovu je knjigu svojih homilija za aktualnu liturgijsku godinu "B" posvetio "vjernicima koji ustrajno, strpljivo i vjerno osluškuju Božju riječ i njezino tumačenje na 'podnevnoj' svetoj misi na zagrebačkom Svetom Duhu".

U uvodu, pak, navodi: "Pripremajući se kao mladi svećenik za jednu nedjeljnu propovijed, naišao sam na zbirku homilija jednoga dominikanskog propovjednika koji je u uvodu vrlo ozbiljnim riječima pozivao propovjednike da se ozbiljnije pripremaju za nedjeljne propovijedi i homilije, jer milijuni vjernika dolaze na svetu misu, slušaju Božju riječ i svećenikove ili biskupove propovijedi, te imaju pravo čuti nešto što je dobro i ozbiljno pripremljeno, a ne 'priče i pričice'. Ostao sam fasciniran ozbiljnošću riječi nepoznatog mi dominikanca, također i njegovom hrabrošću da otvoreno progovori o pojavi koja se, nažalost, događa i među svećenicima ili biskupima, te njegovom iskrenom i bratskom pozivu na savjest i na odgovornost. Svakako su mi njegove riječi dale misliti...“

Navodeći da su sve propovijedi donesene u ovoj knjizi zaista i izgovorene na nedjeljnim misama, gdjekad neznatno izmijenjena, proširena ili skraćena, autor zaključuje: "Nastojao sam ovdje biti što je moguće konkretniji u promišljanju nad Božjom riječi, jer smatram da cilj nedjeljnih propovijedi i homilija i jest nastojanje oko primjenjivanja Božje poruke u konkretnom življenju".

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica