Cijena:

17,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Znakovi i gibanja

ISBN: 978-953-11-0862-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 260

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 180 x 110

Prevoditelj: Slavko Antunović

Autori: Rusconi,Roberto

Šifra: 9KSA11441

Upravljanje crkvom

Pet izazova za papu Franju

U posljednjih pedeset godina povijesti Katoličke crkve namnožili su se bojni problemi vezani uz njezinu fizionomiju i načine njezine prisutnosti u svijetu.

U središtu se neizbježno ističe papin lik. Problemi s kojima se papa mora uhvatiti ukoštac u upravljanju Katoličkom Crkvom nisu samo oni novijeg datuma, koji su katkad bili stvarno veliki. Postoje naime problemi koji su se gomilali tijekom stoljeća i često imaju prilično duboke korijene.

Ova knjiga pokušava čitati velike geste pape Franje u perspektivi koja seže duboko u povijest koja mu prethodi i izazova koje mu christianitas predaje kao što su uloga vjernika laika i uloga klera od prvih kršćanskih vremena do danas, afirmiranje crkvene vlasti i prijelaz od rimskog biskupa do pape, Drugi vatikanski koncil i svršetak Konstantinova doba, crkvena dobra i njihovo korištenje.

Ako te teme, koje nisu od jučer, stoje pred Crkvom, pontifikat u kojem vršenje papinske službe doista prevladava nad jednostavnim vršenjem vlasti mora se neizbježno s njima suočiti.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica