Cijena:

10,50 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Znakovi i gibanja

ISBN: 978-953-11-0949-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 146

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 180 x 110

Prevoditelj: Ivan Ivanda

Autori: Kasper,Walter

Šifra: 9KSA11497

Papa Franjo - revolucija nježnosti i ljubavi

Teološki korijeni i pastoralne pretpostavke

Kardinal Kasper ovom knjigom čitateljima još više i dublje približava papu Franju po njegovoj karizmi, posebnosti i evanđeoskim krjepostima koje je prepoznao i suvremeni svijet, no on to čini analitički i postupno objašnjavajući korijene i perspektive teologije pape Franje.

Nakon što nas upoznaje s tim, kako ga on naziva, „papom iznenađenja“ koji je ujedno i papa kontinuiteta ali i reforme te se određuje prema korijenima njegove europske i argentinske teologije, pisac nas upoznaje s dvama stožernim stupovima života i djelovanja pape Franje: s izvorno evanđeoskim ishodištem kao temeljem radosti i s milosrđem kao ključnom riječi čitava njegova pontifikata.

No, osim toga on u ovoj knjizi nudi uvide u papinu ekleziologiju, nudi perspektive moguće crkvene obnove kao i ekumensko, odnosno međureligijsko  viđenje onoga što i kako djeluje papa Franjo da bi na koncu ponovno oštricu vratio temeljnim odrednicama Franjinih zauzimanja: Crkva treba biti siromašna za siromašne. „Papa Franjo ne uklapa se ni u jednu crkvenopolitičku shemu, liberalnu ili konzervativnu. On jamči novi početak u dugoj povijesti papa, i upravo kao takav za mnoge je ljude nositelj nade i dar neba“, kaže kardinal Kasper.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica