Cijena:

220,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1119-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 312

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 215 x 145

Prevoditelj: Stjepan Bagarić

Autori: Diat,Nicolas, Sarah,Robert

Šifra: 7178

Snaga tišine

Protiv diktature buke

Ova je knjiga posvećena tišini, s jedne strane kao temeljnome preduvjetu vjere i boravka u Božjoj nazočnosti, a s druge strane kao obrani od, kako je već u podnaslovu istaknuto, "diktature buke". Razgovor je posvećen papi emeritusu Benediktu XVI, "velikom prijatelju Božjem, učitelju tišine i molitve", zatim mons. Raymondu Mariju Tchidimbu, negda nadbiskupu Conakryja, "zatvoreniku i žrtvi okrutne strahovlade" te na koncu "svim bezimenim kartuzijancima, koji gotovo tisuću godina traže Boga" i na čijoj se tišini nadahnjuje i kardinal Sarah.
Knjiga obiluje dubokim uvodima i divnim svjedočanstvima kršćanskog života i snage tišine, a veliki povod za ovaj razgovor bilo je iskreno  kardinalovo prijateljstvo s mladim kartuzijancem Vincentom-Marie de la Resurrection koji je, prikovan uz bolesničku postelju, živio "u potpunoj nebeskoj šutnji". Susret s tim redovnikom i snaga koju je na kardinala Roberta Saraha ostavila ta šutnja bila je povod za razgovor o važnosti tišine u ljudskome životu.
Ova knjiga čitatelja će uvesti u čudesan i zanosan svijet tišine ispunjen Bogom, a za praktičnu pobožnost nudi i nevjerojatno lijepe "Litanije poniznosti" koje je, nakon povlačenja s dužnosti državnoga tajnika Svete Stolice, sastavio kardinal Rafael Marry del Vala.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica