Cijena:

12,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1555-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 156

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Dodig,Slavica

Šifra: 9KSA11776

Visina: 210 mm

Širina: 140 mm

U potrazi za osmišljenom starošću

Prilog antropologiji starosti

Slavica Dodig, umirovljena sveučilišna profesorica, autorica niza recentnih knjiga i znanstvenih radova iz područja medicinske biokemije, koji već godinama dobivaju istaknuto mjesto u svjetski relevantnim znanstvenim časopisima, posljednjih se godina nenametljivo spisateljski profilirala knjigama trajne vrijednosti koje, svaka na svoj način, znalački skreću čitateljsku pozornost na Bibliju kao tematski i stilski šaroliko štivo.

Knjiga U potrazi za osmišljenom starošćuPrilog antropologiji starosti pojavljuje se kao odvagnut pokušaj prikaza inovativno drukčijega, znanstveno utemeljenoga i vlastitim iskustvom neizbježna starenja. 

Krenuvši u skladu s naslovom u potragu za osmišljenom starošću, Slavica Dodig nas kao znatiželjne čitatelje dojmljivo potiče na razmišljanje na koje je spletom životnih okolnosti bez iznimke pozvan svatko tko uzmogne pročitati ili barem ovlaš prelistati ovu knjigu.

Uz biblijsku utemeljenost iznesenih promišljanja, u knjizi se našlo mjesta i za sažeto viđenje starosti očima Tore i Kur’ana. Do riječi su nadalje uz niz književnih velikana iz raznih epoha svjetske i hrvatske književnosti primjereno došli mnogi znameniti filozofi, teolozi i drugi recentni znanstvenici, a ambicioznijim čitateljima koji se svagda aktualnom problematikom starosti žele pomnije pozabaviti od praktične su pomoći brojne rubne bilješke, instruktivan pojmovnik i popis korištene stručne literature.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica