Cijena:

19,51 EUR / 147,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Medicinska naklada

Biblioteka: Knjigolijek

ISBN: 978-953-176-743-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 236

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Dodig,Slavica

Šifra: 6975

Biblijska medicina

O zdraclju, bolesti i smrti u Bibliji

Najvredniji dio ove knjige se nalazi u brižno, studiozno, precizno i znalački biranim tekstovima kojima se zorno pokazuje kako biblijski čovjek razmišlja o zdravlju, bolesti i smrti, što vjeruje, kako se odnosi, što snuje i čemu smjera. Naime, vjerujem da će kako stručnjacima, dotično bibličarima i teolozima, nabrajanja biblijskih mjesta i citata možda biti jasna i čak, na mjestima i preobilna, tako isto će i onima koju u svetopisamskim tekstovima nisu posve "doma" ovi citati biti jasna poruka i pouka na jednom mjestu - skupljeni baš tako i baš u tom izboru - da će svima biti od velike koristi i pomoći.
Pred našim će očima prodefilirati bolesnici imenom i prezimenom, njihove bolesti i, boli, patnje, strahovi i nade kao i vjera - kao uvjet spasenja - te ćemo u brojnim svetopisamskim citatima doznati što je to i kako je to vjerovao, što je mislio i čemu se nadao biblijski čovjek, što je bila Božja poruka i osobito, što je bila i kakva je bila Isusova uloga u svemu tome.
Ova knjiga može i treba biti inspirativna za daljnja produbljivanja i proširivanja ove prevažne teme koja se tiče jednako vjernika i antropologa, medicinara i humanista, povjesničara umjetnosti i duhovnika. Svi će u ovoj knjizi naći ono nešto za sebe, za popunjavanje rupa u znanju - ako su samo iskreni prema sebi - koje valja stalno ispunjavati novim i novim znanjima. 

Don Anton Šuljić, katolički teolog, publicist i pjesnik
(iz recenzije)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica