Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Slovo

ISBN: 978-953-241-450-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 168

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 220 x 155

Autori: Ćubelić,Ivan

Šifra: 9GLK03655

Uskrsnuće tvoje slavimo

40 sprovodnih homilija

Ivan Ćubelić je pripremio i u knjizi sabrao 40 novih sprovodnih homilija.

Podijeljena je u sedam cjelina prilagođenih dobi ili specifičnoj situaciji pokojnika: "U zreloj dobi", "Na pragu života", "U cvijetu mladosti", "U posebnim prigodama", "Za rubne kršćane", "Svi sveti - pohod groblju". Svaka od homilija završava molitvenom preporukom za pokojnika, kojeg u nadi povjeravamo Ocu Nebeskomu.

Na kraju knjige dodana su i promišljanja uz Krunicu za pokojne (žalosna i slavna otajstva), predviđena za molitvu uz posjet pokojnikovoj obitelji ili u crkvi prije sprovoda.

Uz knjigu je priložen i CD s materijalima iz knjige u Wordovu formatu i PDF-u, da bi ih korisnici mogli dopuniti, izmijeniti, odnosno bolje prilagoditi konkretnoj situaciji.

Naslov knjige Uskrsnuće tvoje slavimo oslanja se na svakodnevni poklik iz mise: "Tvoju smrt, Gospodine, naviještamo; tvoje uskrsnuće slavimo; tvoj slavni dolazak iščekujemo", kojim odgovaramo na svećenikov poziv: "Tajna vjere." Na sprovodu je riječ o životu: o konkretnoj životnoj povijesti, kao i o životu vječnome, koji nam objavljuje kršćanska vjera. Te dvije strane iste medalje čovjekova bića susreću se upravo u sprovodnoj homiliji, punoj života i nade.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica