Cijena:

18,60 EUR

Nakladnik: Naklada sv. Antuna

ISBN: 978-953-7448-84-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 400

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Autori: Agredska,Marija

Šifra: 9NSA00296

Visina: 210 mm

Širina: 145 mm

Život Blažene Djevice Marije

Majke Božje, naše kraljice

Život Marije Agredske bio je prepun mističnih događaja, ona je jedna od malobrojnih osoba u povijesti koja je imala potvrđen dar bilokacije. Premda je boravila u samostanu u Agredi (Španjolska) koji nije nikada napuštala, spominje se više od 500 njezinih posjeta indijanskom plemenu Jumano (današnje američke države Teksas i Novi Meksiko) kojemu je propovijedala evanđelje na njegovu jeziku.
Na poticaj svojega duhovnog vođe, premda neuka, napisala je opširno djelo Mistični grad Božji u kojem se izmjenjuju opisi Presvetoga Trojstva, zemaljski i nebeski život Blažene Djevice Marije te Božanski plan stvaranja i spasenja duša, kao i smjernice za duhovni život čitatelja. Ovo djelo, koje je doživjelo brojna izdanja na različitim jezicima, preporučivali su mnogi učeni ljudi te nosi imprimatur nekoliko papa i biskupa.
Španjolski kardinal J. Saenz de Aguirre, na upit francuskoga kralja o ovoj knjizi, u svojem je pismu napisao: „Sve što sam tijekom pedeset godina naučio, nije gotovo ništa prema dubokom nauku koju sam našao u toj knjizi i koji se potpuno podudara sa Svetim pismom, svetim ocima i crkvenim saborima. Kako se ne može niti pomisliti da bi najučeniji smrtni čovjek mogao ovoj časnoj majci naravnim putem priopćiti toliko visok nauk i tako uzvišena priopćenja, moramo s moralnom sigurnošću prihvatiti i vjerovati da je ova velika službenica Božja pisala pod utjecajem Duha Svetoga.“

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica