Cijena:

9,95 EUR

Nakladnik: Naklada sv. Antuna

Biblioteka: Svjetlo života

ISBN: 978-953-7448-17-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 215

Jezik izvornika: Švedski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 200 x 120

Prevoditelj: Stjepan Željko Biletić

Autori: Stinissen,Wilfrid

Šifra: 9NSA00017

Ali najveća među njima je ljubav

Svi čeznemo da ljubimo i da budemo ljubljeni. Naša je potreba za ljubavlju neograničena. Sav naš život vrti se oko ljubavi, a veliki dio naših patnji jesu patnje izazvane ljubavlju. Ipak jedva da postoji riječ koja je postala tako dvoznačna kao riječ „ljubav".
U knjizi Ali najveća među njima je ljubav pokušava karmelićanina Wilfrid Stinissen stvoriti jasnoću u ovoj zbunjenosti i zbrci. Upozorava na jedan dio dvoznačnosti koju riječ ljubav nosi i rasvjetljava što je prava ljubav u svom temelju. Saznajemo kako je prava ljubav i eros i agape, da se ljubav prema Bogu i čovjeku uzajamno prožima. Razračunava sa starim nesporazumom da je sebe zabranjeno ljubiti i govori o odnosu ljubavi prema osjećajima, o ljubavi prema neprijateljima, o braku i celibatu, o neslućenim mogućnostima ljubavi...
Ova knjiga je sinteza teologije i praktičnog umijeća življenja. Polazna točka knjige je da je čovjek stvoren na sliku Božju, da je čovjek slika Boga koji nije osamljeni vlastodržac nego zajednica koju prožima ljubav. Čovjekova ljubav je prava u onoj mjeri ukoliko odražava ljubav trojedinog Boga.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica