Cijena:

40,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Teološki radovi

ISBN: 978-953-11-0767-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 703

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 245 x 175

Priređivači: Mario Cifrak, Dario Tokić

Šifra: 9KSA11406

Da istina evanđelja ostane kod vas (Gal 2,5)

Zbornik u čast prof. dr. sc. Ivana Dugandžića, ofm, povodom 70. godine života

Zbornik radova u čast našeg uglednog bibličara fra Ivana Dugandžića u prigodi 70. obljetnice njegova života okupio je brojne domaće i inozemne bibličare i teologe koji su svojim znanstvenim člancima počastili znanstvenika i dali prinos teološkoj misli i istraživanju, čemu je dr. Duganžić posvetio čitav svoj radni vijek.
Uz dvadesetak knjiga i više od stotinu znanstvenih i stručnih članaka te mnoštvo znanstveno-popularnih članaka, više izvrsnih prijevoda slavljenik je, uza svoje svećeničke i redovničke obveze, obogatio i zadužio našu crkvenu i društvenu zajednicu.
U Zborniku je donesena bibliografska nota Gorana Azinovića u kojoj se iscrpno upoznajemo s Dugandžićevom bibliografijom te, već spomenutih, dvadeset i osam članaka raznih autora, razvrstanih okvirno prema sadržaju u dvije skupine.
Oni strože vezani uz Bibliju i njezino znanstveno proučavanje svrstani su pod naslov Egzegetsko-teološki radovi, a oni kojima je Biblija nadahnuće i referentna točka razmišljanja svrstani su pod naslov Biblija – duša teologije i pastorala.
Zbornik je izišao kao suizdanje Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM iz Mostara i Kršćanske sadašnjosti.

(Tekst preuzet sa službene web stranice Kršćanske sadašnjosti)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica