Cijena:

22,30 EUR / 168,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Momentum

ISBN: 978-953-235-816-2

Broj Stranica: 264

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Anđelko Bošnjak

Izdavač: Verbum

Autori: Newport,Cal

Šifra: 978-953-235-816-2

Visina: 228 mm

Širina: 152 mm

Digitalni minimalizam

Kako živjeti smisleno i usredotočeno u svijetu prepunu ometanja

Uhvatite li sebe kako beskonačno visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste?
Osjećate li se iscrpljeno nakon beskonačnih online razgovora i komentara?
Brinete li se o objavama na društvenim mrežama više negoli o stvarnome životu?
Većina nas zna da nas prečesto korištenje digitalnih alata košta i produktivnosti i mira.
Ali potpuno ih se odreći nije realno. Ovisimo o pametnome telefonu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i WhatsAppu ne zato što smo glupi ili plitki, već zato što nas na neki način povezuju s drugima i izvor su nam informacija.
Međutim, ti alati također mogu poremetiti našu sposobnost da se usredotočimo i budemo učinkoviti, a oduzimaju nam i prijeko potreban nutarnji mir.
Reagirajući na sveprisutnu digitalnu preopterećenost i s njom povezan nedostatak pozornosti i fokusiranosti, sveučilišni profesor računarstva Cal Newport u ovome svjetskom bestseleru nudi strategiju i konkretan plan za promišljenu, svjesnu upotrebu tehnologije.
Uz Digitalni minimalizam doznat ćete kako provesti digitalno raščišćavanje koje će na vaš život djelovati poput detoksikacije organizma. Naučit ćete i kako od tehnologije iskoristiti ono najbolje da bi ona služila vašim životnim ciljevima.
Otkrit ćete kako istinski uživati u ugodnome društvu, dobroj knjizi i opuštanju bez straha da ćete nešto propustiti u digitalnome svijetu. Uza strategije i metode iz ove knjige neće vam uzmanjkati važne informacije ni povezanost s ljudima, a istovremeno ćete naći vremena za aktivnosti koje daju smisao i zadovoljstvo vašemu životu.

____________________________________________________________________________________________

„Ono što je Marie Kondo za pospremanje, to je Cal Newport za tehnologiju.“ – Evening Standard

„Cal Newport otkrio je lijek za tehnološku iscrpljenost koja hara našom vječno ulogiranom, digitalno predoziranom kulturom. Joshua Field Millburn, The Minimalists

„Vi niste korisnik, vi ste proizvod. Stoga prekinite vezu, odjavite se i uključite u svijet na drukčiji način. Bravo, Cale. Mudri savjeti za dobre ljude.“ Seth Godin, autor knjige This Is Marketing 

 „Jednostavna, pronicljiva i učinkovita filozofija koja nudi nužne smjernice za uspjeh u digitalnome dobu. Ova će knjiga mnoge živote, pa tako i moj, promijeniti nabolje.“ — Ryder Carroll, autor bestselera New York Timesa The Bullet Journal Method 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica