Cijena:

3,98 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-127-0

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 176

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 210 x 150

Autori: Hrvatska biskupska konferencija

Šifra: 9GLK03328

Direktorij za pastoral sakramenata u župnoj zajednici

Na više od sto pedeset stranica ovaj dokument Hrvatske biskupske konferencije donosi niz smjernica i pravila kojima hrvatski biskupi žele pridonijeti dubljem razumijevanju i radosnijem slavljenju sakramenata u župnoj zajednici, odnosno još više posvijestiti svima, a osobito pastoralnim djelatnicima, važnost sakramentalne kateheze i sakramentalnoga života svakog vjernika.
Uz uvodni dio i dva dodatka - o osobama posvećenoga života i o kršćanskom sprovodu, središnji dio dokumenta govori o sakramentima kršćanske inicijacije, potom o sakramentu pokore, bolesničkog pomazanja, svetog reda i o sakramentu ženidbe.
Svi zainteresirani će u Direktoriju, osim što će prepoznati neke uhodane smjernice pastoralnog djelovanja, uočiti naglašenu potrebu ujednačavanja pastoralne prakse i samim time potrebu odgovornijeg služenja sakramenata.
Direktorij će ponajprije biti od koristi svećenicima i svim pastoralnim djelatnicima kao pomoć u razumijevanju onoga što u službi Crkve i vjernika čine te orijentir za usklađivanje vlastitoga života i službe, tj. zadaća koje u skladu sa službom obavljaju, ali i svakomu vjerniku koji želi razumjeti »obnovljenu« Crkvu II. vatikanskog sabora kao opći sakrament spasenja i koji ju je spreman neprestano izgrađivati vlastitim mjestom i poslanjem, koje upravo i zadobiva sakramentalnim milosnim životom.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica