Cijena:

19,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-828-5

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 244

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Ivan Nekić

Izdavač: Verbum

Autori: Ruotolo,Grazia,Regolo,Luciano

Šifra: VK2304004

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Don Dolindo - Isuse, misli ti!

Život, čuda i proroštva

„Što vi iz Napulja radite ovdje kod mene? Imate toga velikog sveca oca Dolinda!“
Padre Pio

Grazia Ruotolo, nećakinja i posljednja živuća rođakinja jednoga od najvećih mistika našega vremena, don Dolinda Ruotola (1882.–1970.), odlučila je ovom knjigom sa svima podijeliti golemu životnu i duhovnu ostavštinu svoga strica. Njezina sjećanja, prikupljena svjedočanstva i anegdote, vode čitatelja na nesvakidašnje putovanje koje će vam omogućiti da upoznate don Dolinda, kojega je Padre Pio nazvao velikim svecem i apostolom iz Napulja.
Svećenik, egzorcist, sada sluga Božji čiji je proces za kanonizaciju u tijeku, don Dolindo od malih nogu vodi dijalog s nebom, posebice s Gospodinom Isusom, Gospom, ali i s anđelom čuvarom i svetom Gemmom Galgani. Njegov lik povezan je s ocem Pijom, s kojim je bio u duhovnom odnosu i s kojim je dijelio zdravlje koje je bilo uvijek na kušnji, mistične pojave poput bilokacije, noćne sukobe s đavlom i vedru poslušnost autoritetu Crkve i u najtežim vremenima.

Ovo jedinstveno djelo, osim što daje cjelovit uvid u don Dolindov život i u njegovu duhovnost, otkriva i mnoga njegova čuda i proroštva, kao ono kada je 13 godina unaprijed prorekao izbor Ivana Pavla II. Dodatna je vrijednost knjige i mnoštvo citata iz njegovih osobnih poruka onima koji su tražili zagovore i savjete, a diktirane su mu u nutarnjim lokucijama. Njegovo prvo učenje bilo je živjeti uvijek gledajući u Isusa, u sigurnosti da će se u svim okolnostima, čak i u najtežima i najbolnijima, ako se pouzdamo u njega, naš život okrenuti na dobro.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica