Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-156-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 80

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 180 x 130

Autori: Stecher,Reinhold

Šifra: 9GLK03353

Duhovite zgode biskupova štapa

Knjiga austrijskoga biskupa, profesora i duhovnika Reinholda Stechera, koja je na njemačkom jeziku doživjela devet izdanja, sadrži 13 pripovjedaka u kojima Stecher čitatelje na šaljiv način »suočava« s istinskim ljudskim i vjerskim pitanjima.

Polazeći od malih i škakljivih zgoda iz svakodnevnoga života stanovnika austrijskoga Tirola (koji se osobito ponose svojom dugom katoličkom tradicijom) Stecher pokazuje kako biskupska služba, baš kao i svaki drugi poziv, u susretu sa svakidašnjim izazovima ima i svoju duhovitu stranu, uz onu, najčešće isticanu, ozbiljnu duhovnu stranu.

Više od pukog humora u knjizi se otkriva i autorov neposredan i jednostavan pristup čovjeku sa svim njegovim manama i slabostima koje Stecher, opisujući ih na humorističan način, prikazuje s uvjerenjem da se i u njima uvijek može pronaći djelić izvorne čovječnosti i plemenitosti, trag vjere i Božje dobrote.

»Stara je mudrost da Bog po krivim crtama ravno piše. Ponekad Bog, ipak, na krivim crtama, po kojima ravno piše, znade malo, smiješno zašarati. To su šaljivi događaji, zgode ili slučajevi na rubu naš svagdašnjice, koji ipak, kad se kasnije promatraju s razdaljine, sadržavaju također nešto razmišljanja vrijedno, a povrh zabave mogu imati i zrnce mudrosti. Ova se knjižica bavi takvim sitnicama.« Tako je Stecher obrazložio nastanak 13 »duhovitih zgoda« ove knjige, koju je on sam i ilustrirao.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica