Cijena:

5,31 EUR

Nakladnik: Karmelska izdanja

Biblioteka: Duhovne meditacije

ISBN: 978-953-6621-39-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 131

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 210 x 120

Prevoditelj: Renata Ruckner

Autori: Albani,Angelo, Astrua,Massimo

Šifra: 9HKP00184

Duhovna nauka Ivana od Križa

Ovom knjižicom nastojali smo čitaocu pružiti dragocjeno blago, koje je za mnoge kršćane (možda za većinu!) do naših dana ostalo skriveno. Radi se o duhovnoj nauci svetoga Ivan od Križa.
U njoj nalazimo najjasnije i najdublje tumačenje evanđeoskog ideala čije je ostvarenje u svakome od nas Isus tražio od svoga Oca prema onoj molitvi: 'Oče, kao što si ti u meni i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno" (Iv 17,20). Ona je ujedno i evanđeoski itinerar (plan putovanja, putokaz) koji vodi ka ovome cilju. Stoga možemo njegovu nauku nazvati "itinerarom duše za njezino sjedinjenje s Bogom".
Čitajući ove stranice, mnogi će od onih koji su, a da toga nisu svjesni, već krenuli ovim putem, moći bolje razumjeti razlog stanja kroz koji prolaze i kako se u njima trebaju vladati da bi proslijedili svoj hod prema cilju.
Drugi će ovdje po prvi puta otkriti pravi smisao svoga postojanja te otpočeti uspon mladenačkim oduševljenjem.
Nitko - osobito svjetovnjaci - neće se smjeti osjećati nesposobnim za duhovni rad tako mučan kakav zahtijeva progresivno i totalno uzdizanje svojih vlastitih sklonosti prema Bogu a možda i mijenjanje izvjesnih navika.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica