Cijena:

8,00 € / 60,28kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Metanoja

ISBN: 978-953-11-120-17

Uvez: Meki

Broj Stranica: 83

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Nouwen,Henri J. M.

Šifra: 978-953-11-120-17

Visina: 200 mm

Širina: 110 mm

Duhovnost prikupljanja sredstava

Riječ je o knjižici koja je napravljena od jednog predavanja poznatoga duhovnog pisca Henrija Nouwena u kojem on govori o tome kako je isprava i sam u prikupljanju sredstava vidio „nužan, ali neugodan posao osiguravanja materijalne potpore duhovnim stvarima“.

No njegova ljubav za službu i život s duhovnim nadahnućem vodili su ga dalje i dublje, dok naposljetku nije mogao s uvjerenjem ustvrditi: „Prikupljanje sredstava ponajprije je oblik službe“.

On svima koje potiče Duh Božji pruža način da shvate i žive službu prikupljanja sredstava kao sastavni dio svog poslanja: „Prikupljanje sredstava duhovno je kao držanje propovijedi, sabiranje na molitvu, posjećivanje bolesnih ili hranjenje gladnih“, kaže on.

Štoviše, tvrdi: „Prikupljanje sredstava jest naviještanje onoga što vjerujemo na takav način da pružimo drugim ljudima priliku da sudjeluju s nama u našoj viziji i našem poslanju“.

Za Nouwena, navještaj i poticaj uključuju izazovan poziv na obraćenje upućen i prikupljačima i darovateljima. „Prikupljanje sredstava uvijek je poziv na obraćenje“. Svi su pozvani da uđu u nov, duhovniji odnos sa svojim potrebama i resursima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica