Cijena:

11,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova

ISBN: 978-953-11-0865-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 251

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Prevoditelj: Ivana Carmen Karačić

Autori: Seregni,Roberto

Šifra: 9KSA11460

Visina: 165 mm

Širina: 105 mm

Evanđelja u trapericama - B

Liturgijska godina B

Kao i ona za liturgijsku godinu A, i ova knjiga za liturgijsku godinu B ima pomalo trendovski naslov, no ona to i jest jer je upućena prije svega mladima.
Riječ je o korisnoj i zanimljivoj knjizi koja na nov način uspijeva predočiti evanđelja i tako iznenaditi čitatelje, posebice mlade, ali ne samo njih.
Autor iz situacije današnjih mladih ljudi ponovno čita i razumijeva evanđeoske tekstove. Taj pristup je otvoren, dijaloški, nije intimistički niti sveden na fanatični aktivizam, a nije niti pomiješan sa senzacionalnim događajima. Naprotiv, prisiljava nas da gledamo na stvari, svijet i druge ljude Isusovim pogledom, pogledom prihvaćanja, čistim i svakidašnjim. Autor je razvio bogatu interaktivnu pastoralnu djelatnost koristeći se posebice internetom nazvavši to područje svoga rada "Evanđelje e-mailom".
Nastavno na to iskustvo don Roberto uvodno u ovoj knjizi piše: "Već sam prošle godine u uvodu prvog dijela Evanđelja u trapericama spominjao, a sada sam se još više uvjerio: zahvaljujući tim susretima, učim dan za danom diviti se Riječi i biti pred njom ponizan; zahvaljujući sestrama i braći u društvu kojih pokušavam slijediti Uskrsnuloga, dok mi je Riječ kompas i svjetionik na svakidašnjem putu, zahvaljujući njihovim pitanjima, željama, nadama, snovima, učim kako se iznenaditi maštovitoj ljepoti različitih oblika, kojom Riječ otvara nove i nezamislive puteve u životu kršćanske zajednice".

Knjiga je vrlo prikladna za nošenje u džepu i namijenjena je upravo takvoj uporabi – posve blizu načinu života današnjih mladih.

(tekst iz Predgovora)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica