Cijena:

19,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova

ISBN: 978-953-11-0911-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 223

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Autori: Devčić,Ivan

Šifra: 9KSA11474

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Grad u naručju svetoga Vida

Nadbiskupove poruke i propovijedi 2001. - 2015.

Kao što se već u podnaslovu kaže, knjiga je nastala kao zbir poruka i propovijedi koje je prvi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić održao o svetkovini sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke i Riječke nadbiskupije.

Povod objavljivanja bio je višestruki: 90. obljetnica biskupijskoga središta u Rijeci, 45. obljetnica osnutka Riječko-senjske nadbiskupije, 15. obljetnica Riječke nadbiskupije, 40. obljetnica svećeničkoga i 15. obljetnica biskupskoga ređenja mons. Devčića! „U porukama se zrcale pouke, inicijative i promišljanja u određenome trenutku vjerničkoga hoda, čime se mogu dodirnuti i stvarne potrebe vjernika i društva unutar tih petnaest godina.

No tekstovi nisu samo odraz trenutka, nego imaju vrijednost kršćanske trajnosti, proročkoga vrjednovanja, upozoravanja i usmjeravanja“, istaknuo je kardinal Josip Bozanić u predgovoru, te dodao: „I onda kada se radi o sasvim konkretnim i prigodnim poticajima, Nadbiskup ih čuva od 'iskoristivosti' prigode. Tako i dalje ostaju živjeti poruke koje se tiču: oplemenjivanja suvremenoga života vjerom, odnosa roditelja prema djeci, brige za mlade, uzora i pomoći svetih, povezanosti zemaljskoga i nebeskoga života, važnosti jedinstva i zajedništva, euharistijskoga prinošenja i prikazivanja vlastitoga života“.

Knjiga je izišla kao suizdanje Riječke nadbiskupije i Kršćanske sadašnjosti.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica