Cijena:

20,97 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Juventa

ISBN: 978-953-235-629-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 445

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Prevoditelj: Katarina Gugić

Autori: Marshall,Taylor R.

Šifra: VKDE00194

Visina: 240

Širina: 155

Jurijan: Mač i zmaj

Svaka legenda ima svoj početak.

Godina je 299. poslije Krista. Car Dioklecijan vladar je Rimskog Carstva. Poganski rimski svećenici i vračevi više ne mogu iščitati volju bogova. Car Dioklecijan je gnjevan. Šutnja bogova rađa u narodu strah, a strah potakne oluju krvavoga progona koji pohara cijelo Rimsko Carstvo.

Sedamnaestogodišnji Jurijan nema vremena za bogove ni njihova proročanstva. Više je godina prošlo od očeve smrti i on ima pune ruke posla da svoju obitelj očuva na životu. Jurijan misli da pobožnost - koja god bila - ne pomaže. No kad se okrutni neprijatelj okomio na njegovu obitelj, Jurijan je prisiljen donijeti odluku. Hoće li nastojati postići vojničku slavu, o kojoj je oduvijek sanjao, ili će sve žrtvovati za obranu vjere?

Na drugom kraju Carstva mlada poganska svećenica Sabra vjeruje da štiti svoj narod od gnjeva drevnoga boga kojemu služi. I premda mu prinosi užasne žrtve, koje on zahtijeva, slike budućeg uništenja, propasti i razaranja ispunjavaju njezine snove. Dok čitav grad obuzima sumnja, Sabra mora otkriti tajnu prinošenja žrtava prije nego propadne sve što voli.

Dok svijet u kojem žive proždiru sumnja i mržnja, životni putevi Jurijana i Sabre neočekivano će se ispreplesti s tajanstvenim proročanstvom, zbog kojega kreću u borbu protiv Zloga.

"EPSKA PRIČA! Izraz koji najbolje opisuje ovu knjigu." Steven R. McEvoy, Maccabee Society

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica