Cijena:

20,97 EUR / 158,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Juventa

ISBN: 978-953-235-629-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 445

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Prevoditelj: Katarina Gugić

Autori: Marshall,Taylor R.

Šifra: 978-953-235-629-8

Visina: 240

Širina: 155

Jurijan: Mač i zmaj

Svaka legenda ima svoj početak.

Godina je 299. poslije Krista. Car Dioklecijan vladar je Rimskog Carstva. Poganski rimski svećenici i vračevi više ne mogu iščitati volju bogova. Car Dioklecijan je gnjevan. Šutnja bogova rađa u narodu strah, a strah potakne oluju krvavoga progona koji pohara cijelo Rimsko Carstvo.

Sedamnaestogodišnji Jurijan nema vremena za bogove ni njihova proročanstva. Više je godina prošlo od očeve smrti i on ima pune ruke posla da svoju obitelj očuva na životu. Jurijan misli da pobožnost - koja god bila - ne pomaže. No kad se okrutni neprijatelj okomio na njegovu obitelj, Jurijan je prisiljen donijeti odluku. Hoće li nastojati postići vojničku slavu, o kojoj je oduvijek sanjao, ili će sve žrtvovati za obranu vjere?

Na drugom kraju Carstva mlada poganska svećenica Sabra vjeruje da štiti svoj narod od gnjeva drevnoga boga kojemu služi. I premda mu prinosi užasne žrtve, koje on zahtijeva, slike budućeg uništenja, propasti i razaranja ispunjavaju njezine snove. Dok čitav grad obuzima sumnja, Sabra mora otkriti tajnu prinošenja žrtava prije nego propadne sve što voli.

Dok svijet u kojem žive proždiru sumnja i mržnja, životni putevi Jurijana i Sabre neočekivano će se ispreplesti s tajanstvenim proročanstvom, zbog kojega kreću u borbu protiv Zloga.

"EPSKA PRIČA! Izraz koji najbolje opisuje ovu knjigu." Steven R. McEvoy, Maccabee Society

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica