Cijena:

5,57 EUR

Nakladnik: Kalmar Tomislav

ISBN: 953-6974-01-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 129

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Ana Jadranić

Autori: Costa,Michi

Šifra: 9TOM00020

Kad te tvoj sin zapita

Prenošenje vjere djeci pripovijedanjem Izlaska

Roditelji koji hodaju u vjeri predaju svojoj djeci vlastita iskustvo o Bogu živom i Gospodinu uskrslom. Ono što ima snagu ući u srce drugih osoba, pa i onih malenih, jest povijest koju Bog čini u životu roditelja, a time i čitave obitelji.
Ova je knjiga, koja pripovijeda Izlazak midrašima, prije svega namijenjena roditeljima i odgojiteljima vjernicima; njima ona nudi polaznu točku, smjernicu za pripovijedanje svoje vlastite povijesti i svoje vlastite vjere. Naime, duhovnost kršćanina je ući u razgovor s Bogom kroz konkretne činjenice vlastitog života i vlastite povijesti.
Stoga nitko ne može rasti u vjeri ako ne pozna Sveto Pismo. Povijest koju je Bog učinio sa svojim narodom jest okvir s obzirom na koji možemo razumjeti sve što Bog danas s nama čini. Na poseban je način pripovijedanje Izlaska sinteza čitave povijesti spasenja i pruža nam prvobitni model za prenošenje vjere. U Izlasku se ukazuje Bog koji se objavljuje, koji izabire i šalje; koji djeluje oslobađajući i spašavajući svoj narod; koji se pokazuje moćan; koji je strpljiv i milosrdan, ali je ujedno i ljubomoran i strašan; koji otvara putove kroz vode smrti; koji vodi i štiti; koji iz grijeha izvodi novu povijest...
Kršćanski roditelji koji hodaju u vjeri sa svojom djecom, u noći Izlaska mogu naći putokaz za pripovijedanje čudesnih djela što ih je Gospodin izveo u njihovom životu.

(Tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica