Cijena:

13,14 EUR

Nakladnik: Profil

ISBN: 978-953-313-296-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 146

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 230 x 150

Prevoditelj: Juraj Gracin

Autori: Moro,Domenico

Šifra: 9PRF00041

Klub Bilderberg i trilaterala

Oni upravljaju svijetom

Kakva će biti budućnost svijeta, odlučuje nekoliko stotina ljudi okupljenih u dvjema tajnim organizacijama: Klubu Bilderberg i Trilaterali. Mnogi dobri poznavatelji visoke politike tvrde da ta dva tajna društva zapravo upravljaju svijetom. Riječ je o organizacijama koje su toliko konspirativne i toliko moćne da i u ovom našem dobu globalnih komunikacija uspijevaju u potpunosti čuvati svoje tajne i privatnost svojih članova.
Za Klub Bilderberg jedino se zna da je osnovan prije šezdeset godina u jednom nizozemskom hotelu, da okuplja najutjecajnije i najmoćnije ljude Zapada, američke i europske bankare, političare, vojnike, industrijalce, geostratege, diplomate, daše oni sastaju jednom godišnje, svaki put na drugom tajnom mjestu, pod najstrožim mjerama sigurnosti.
Trilaterala je ponešto širi, manje tajnovit forum, a nastala je kada su članovi Bilderberga bankar David Rockefeller i diplomat Henry Kissinger ustanovili da bi bilo korisno da zapadnjački moćnici jednom godišnje dogovaraju zajedničku strategiju i s moćnim ljudima iz Azije te iz još nekih zemalja. O čemu oni razgovaraju te što odluče, nikada se službeno ne objavljuje; čak se ne objavljuju ni dnevni redovi i popisi nazočnih, no prema odlukama koje oni donose na svojim položajima nakon tih sastanaka jasno se može zaključiti što su tamo zajednički odlučili.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica