Rasprodano

Cijena:

14,60 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 953-235-030-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 357

Jezik izvornika: Norveški

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Undset,Sigrid

Šifra: VKGZ00220

Kristina, Lavransova kći - 3. dio

Križ

Poznato remek djelo čuvene norveške književnice Sigrid Undset (1882.-1949.), Kristina, Lavransova kći, velika je srednjovjekovna saga u tri sveska za koje je autorica dobila i Nobelovu nagradu za književnost. Oslikavši vrsnim književnim umijećem svu psihološku dubinu svojih likova i zorno predočivši okolnosti onodobnog života, autorica je istodobno stvorila i nadvremensko, uvijek aktualno djelo. Njezini junaci nisu vezani za vrijeme, oni su ljudi poput nas sa svim svojim slabostima i vrlinama, što je jedan od razloga da ovo djelo jakih osjećaja, dubokih misli i neprolazne vrijednosti generacije čitatelja ne ispuštaju iz ruku.

U trećem dijelu trilogije "Križ" Kristina se vraća sa svojim mužem Erlendom i njihovim sinovima u svoj dom iz djetinjstva, Jørundgaard. Kako dječaci rastu, Kristina postaje sve više zabrinuta za njihovu budućnost i ona i Erlend se otuđuju jedno od drugoga.
Ovaj najsnažniji i najosjećajniji svezak trilogije opisuje iskušenja i gubitke koje Kristina treba podnijeti, te otkriva kako ona pronalazi snagu da ih izdrži – ne predajući se unaprijed određenoj sudbini i boreći se za svoju ljubav do samoga kraja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica