Cijena:

15,93 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Hrvatska katolička baština 20. stoljeća

ISBN: 978-953-241-246-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 383

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 176 x 115

Autori: Poglajen,Stjepan Tomislav

Šifra: 9GLK03423

Kršćanski personalizam

Govori, članci, studije

Knjiga Kršćanski personalizam Stjepana Tomislava Poglajena objavljena je kao 14. knjiga u nizu projekt-biblioteke "Hrvatska katolička baština 20. stoljeća", pokrenute s namjerom otimanja zaboravu čitavoga niza hrvatskih autora i njihovih djela.

U knjizi su na 380 stranica, pod uredničkim vodstvom dr. Ivana Šestaka, predstavljeni Poglajenovi članci vezani uz duhovnost i domoljublje, antitotalitarizam te socijalnu misao, a njihova je nit poveznica kršćanski personalizam, pravac unutar povijesti filozofije 20. stoljeća koji je u središte zanimanja stavio osobu.

Poglajenova je retorika posve slobodna od prazna fraziranja. Njegovi napisi oslovljavaju Boga i čovjeka osobno: Boga u njegovoj uzvišenosti, svetosti, ljubavi te kao izvoru i uviru čovjekova života; čovjeka pak u njegovoj patnji, grešnosti, nedostatnosti, ali kao onoga koji teži prema Bogu - ispunjenju svojih čežnji. Na pozadini tih personalističkih silnica razumljiva je i njegova netrpeljivost prema svim vrstama totalitarizama koje nedvosmisleno naziva: ateizam i antiteizam.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica