Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Fidelissima

ISBN: 978-953-49420-3-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 193

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Glogović,Marko Kornelije

Šifra: 9FID00003

Visina: 205 mm

Širina: 130 mm

Ludo Božje

O lijepoj, o dragoj, o slatkoj vjerojatno utopiji

”Ovo mi je zasad posljednja knjiga. Dosta je više tri desetljeća naprezanja uma i očiju i savijanja kralježnice. Nisam postao svećenik da bih samo pisao i ne dobio nikakvu nagradu za to. Oprezno dakle i mudro s ovim zapaljivim materijalom (papir). Mnoge stvari danas ne bih više tako (o)pisao kao jučer. Kajem se i čudim tankoćutnostima mogućnosti da bivam svrstavan u logike svijeta koji maksimalno korozira.
Svakodnevno rastem u spoznajama te stoga ne jamčim da je sve napisano potpuno u redu ili potpuno u neredu. Probah biti objektivan i neutralan ali ostadoh na toj mizernoj probi. Ne vjerujem pandemijskim vrijednostima. Ovi tekstovi mogu utjecati na rezultat testiranja na humanost. Odričem se svega što nije apokaliptički korektno.
Neka čitatelji presude, odnosno prosude tko je danas više ili manje lud. A tko nije više ili manje. Tko sam ja da sudim? Sebe kudim, da. Gledamo kako gore crkve i kako kršćani posvuda ne gore za Onoga gore. A bit će i gore. Čitaj ovo s vjerom, nadom i ljubavlju. Ili ne čitaj. Meni nije svejedno jer vremena su nevjerojatna i tko zna hoće li već sutra biti knjiga.”
(Iz nepostojećeg autorova Uvoda)

Fr. Marko Glogović

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica