Cijena:

15,93 EUR

Nakladnik: Fidelissima

ISBN: 978-953-49420-2-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 133

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Glogović,Marko Kornelije

Šifra: 9FID00004

Visina: 205 mm

Širina: 130 mm

Zrnca krunice - vitamini duše

Ovom knjižicom želim u tebi probuditi snažnu volju da u ruke uzmeš Gospinu krunicu i da ju svakodnevno moliš. Tjednima sam razmišljao o tom ”oružju duha“ i ”oruđu duše“ i kako da te oduševim i ohrabrim za najveću i najsnažniju molitvenu praksu koja nam je darovana za obranu, pomoć, okrepu i sve blagoslove na našem putu života. Misli koje su mi dolazile tijekom mnogih razmatranja zapisao sam ovdje, u nadi da će doprijeti do tebe, do onoga i one koji traže utjehu, mir i milost, radost i pobjedu u Gospodinu. Sve napisano vrlo je jednostavno i svima lako razumljivo, potkrijepljeno iskustvom i velikom ljubavi prema Mami Božjoj, kako rado nazivamo Gospu u našem apostolatu ”za život“ čiji sam član Božjom milošću, već desetljećima.
Potičem te da otkriješ moć ove pobožnosti. Otkrij tajnu ove čudesne molitve, po kojoj će sve tvoje postojanje biti prožeto čudesnošću i čudesima. Ovim razmišljanjima nikako ne umanjujem vrijednost bilo koje druge molitve, već naglašavam posebnost Krunice. Taj se izričaj pobožnosti ne smije smatrati pukim sentimentom, molitvom za starije, ali također niti sredstvom za automatsko postizanje mnogih darova i blagodati. Ova su razmišljanja zamišljena da se čitaju sporadično, polako, da ostanu u sjećanju, potičući nam žar za Isusom i Marijom.
Napominjem da sve ovo nije ništa novo, iako moram priznati da mi je namjera bila napisati o Krunici nešto i nekako drugačije, jer o njoj imamo već puno knjiga… Mnogi su autori u svojim vlastitim razmatranjima dobili vjerojatno slične slike. Od najranijih dana zaljubljen sam u Srce Marijino, pripadam i redovničkoj zajednici koja najposebnije časti Blaženu Djevicu i silno se radujem svakomu tko će obnoviti svoju posvećenost Gospi, uzeti sredstvo njezine prisutnosti – krunicu, a najviše se radujem onima koji će to učiniti prvi put, ili barem prvi put ozbiljno. Hrabro naprijed!

Fr. Marko Glogović

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica