Cijena:

51,63 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Areopag

ISBN: 978-953-235-758-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 640

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Valentino Findrik

Autori: Peterson,Jordan B.

Šifra: VK2205005

Visina: 23,5

Širina: 16,5

Mape značenja

Arhitektura vjerovanja

TEMELJNO DJELO JORDANA PETERSONA, NAJUTJECAJNIJEG INTELEKTUALCA DANAŠNJICE 


Prije nego što je objavio svjetski bestseler 12 pravila za život koji ga je učinio planetarno poznatim intelektualcem, klinički psiholog Jordan Peterson više je od petnaest godina promišljao i stvarao svoje temeljno djelo Mape značenja, u kojem je na sustavan i originalan način postavio teorijske temelje za ideje koje su mu donijele svjetsku slavu.

Kako to da su ljudi različitih kultura i epoha stvarali posve slične mitove i priče? Što nam to govori o ljudskom umu, moralnosti, naravi i strukturi samoga svijeta? Knjiga Mape značenja istražuje i uvjerljivo argumentira poveznice između onoga što nam moderna neuropsihologija govori o ljudskom mozgu i onoga što nam od pamtivijeka poručuju drevni rituali, mitovi i religijske priče. Petersonova ambiciozna interdisciplinarna odiseja vodi tako čitatelja kroz bogatstvo arhaične i moderne misli, spajajući neuropsihologiju, kognitivnu znanost, književnost i jungovske pristupe mitologiji i narativu.

Čineći drevne spoznaje i značenje mitova dostupnima kritičkom modernom umu, ovo vrhunsko djelo bit će obogaćujuće za sve koje zanimaju temelji ljudskoga iskustva i mudrosti, a dragocjene nove uvide pružit će i mnogobrojnim poznavateljima misli Jordana Petersona.


Knjiga Jordana Petersona briljantno je proširenje našega razumijevanja ljudske motivacije… Peterson je napravio sintezu brojnih istraživanja i teza iz stručne literature, u rasponu od neuroznanosti do arheologije. Te spoznaje usklađuje sa spisima autora kao što su Jung, Nietzsche, Dostojevski i Solženjicin. Ova je knjiga prepuna brižnih detalja: refleksije, promišljenosti, pažljiva proučavanja, strastvene želje za razumijevanjem. Divno djelo.
Sheldon H. White, Sveučilište Harvard

Ova knjiga odražava piščevu duboku moralnost, ali i golemu erudiciju na mnoštvu različitih područja, od kliničke psihologije do Svetoga pisma, ima tu i puno osobne duhovne potrage i iskustava…
Montreal Gazette

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica