Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-158-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 88

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 180 x 130

Autori: Srećko,Puntarić

Šifra: 9GLK03366

Ministrant unutarnjih poslova

Knjiga karikatura poznatoga hrvatskog karikaturista Srećka Puntarića, nastala izborom osamdeset najboljih karikatura objavljenih u katoličkom tjedniku Glas Koncila u protekle dvije godine.
Puntarićevi likovi s dugim nosovima, koji ovdje upozoravaju na mnoštvo "kriznih" situacija u životu vjernika, razveselit će svakog čitatelja, ali i potaknuti na promišljanje životne dosljednosti.
Radi se o karikaturama s aktualnim i iznad svega prodornim duhovnim i moralnim porukama o kršćanskom (ne)svjedočenju u suvremenom društvu, istaknuo je u pogovoru dr. Tonči Matulić, profesor moralne teologije na Katoličkome bogoslovom fakultetu u Zagrebu, napominjući kako ova, prije svega poučna a onda i šaljiva zbirka prekoračuje granice karikaturalne satire i ironije te zakoračuje u područje kršćanske kritike postojeće društvene stvarnosti kako bi otkrila svoju ministrantsku, poslužiteljsku ulogu u nekoliko društvenih situacija, tj. konkretnih stanja čovjekove svijesti koja zajedno tvore sukus dubinske duhovne krize suvremenoga kršćanina i društva.

Od istog autora:
Kako probuditi kršćanina

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica