Cijena:

18,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova

ISBN: 978-953-11-0727-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 255

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 220 x 160

Prevoditelj: Mato Balić

Autori: Gosebrink.Hildegard

Šifra: 9KSA11424

Motriti tajnu

Uvod u osnove kršćanske mistike

Kao što govori i podnaslov knjige, ona daje uvod u osnove kršćanske mistike, a autorica u uvodu kaže kako je knjiga nastala iz iskustva s mnogih tečajeva koje je održala o temi kršćanske mistike u kući za duhovne susrete Kardinal Döpfner-Haus u Freisingu. Ovaj uvod u osnove mistike želi sve koji se zanimaju za taj polog kršćanske vjere i duhovnosti razumljivim jezikom obavijestiti o blagu kršćanske mistike te dati poticaje o tome kako se ta blaga mogu učiniti plodnima u životu.

Kad bismo se mogli prebaciti u srednji vijek da bismo Meisteru Eckhartu ili Mehtildi iz Magdeburga rekli da se oni danas kod nas drže misticima, zasigurno ne bi znali što zapravo mislimo. Riječi "mistika", "mistik" i "mističarka" su relativno mlade i potječu iz 17. i 18. stoljeća. Stare knjižnice vode odvojene dva puta: asketiku i mistiku. Asketikom se označavalo promišljanje o putu prema Bogu, dok mistika promatra cilj tog puta, iskustvo Boga. Asketika govori o tome što čovjek sam može učiniti ako želi naći Boga; mistika o tome što Bog čini u njemu.

Tradicija kršćanske mistike nije ni samo povijesno zanimljiva niti je jednostavno gotovo rješenje za današnju čežnju za dubokom duhovnošću. Ali u dijalogu s tom tradicijom mogu se otkriti i učiniti pristupačnima vrijedni poticaji za nas danas. Na taj živi dijalog želi pozvati šest poglavlja ove knjige. Svako poglavlje sastoji se od stručnih tekstova i vježbi, uz čiju se pomoć ono pročitano može praktično vježbati. Tekstovi kršćanskih mistika i mističarki produbljuju odnosne sadržaje.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica