Cijena:

7,96 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Forma viva

ISBN: 978-953-241-381-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 112

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 195 x 125

Autori: Jerčić,Stanko

Šifra: 9GLK03586

Na slapovima evanđelja

Isusove prispodobe i novozavjetni hvalospjevi u stihovima

Podijeljena u dvije cjeline, knjiga donosi prepjeve 45 Isusovih prispodoba i 15 novozavjetnih hvalospjeva te u dodatku Deset zapovijedi. Riječ je o prispodobama o udovičinu novčiću, neplodnoj smokvi, milosrdnom Samarijancu, izgubljenoj ovci, rasipnom sinu... Pisane su vezanim stihom te jezikom u koji je tek ponegdje umetnut pokoji regionalni izričaj, što pjesmama daje dodatnu zvučnost.

Stavljajući Isusove riječi u stihove, Jerčić ostaje vjeran njihovu izvornom značenju i poruci koju prenosi Sveto pismo, a donoseći citat određenoga biblijskog mjesta koje je prerekao potiče čitatelja da i sam pristupi izvornom tekstu. Pjesme tematski prate ilustracije u boji akademskog slikara Branimira Dorotića.

Na taj je način čitatelju omogućeno da uz Bibliju, stih i sliku dublje ponire u smisao Isusovih riječi te da ih odjelotvori u svakodnevnome životu. Jerčićeva zbirka pjesama njegovim jedinstvenim izričajem pokazuje kako je evanđelje voda koja nam život daje, napaja nas i umiva, a evanđeoske su prispodobe - voda koja se smije, raskošni slap - Isusov osmijeh svijetu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica