Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Naklada sv. Antuna

Biblioteka: Duhovna baština (Naklada sv. Antuna)

ISBN: 978-953-7448-37-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 254

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 130

Prevoditelj: Antun Jarm

Autori: Kempenac,Toma

Šifra: 9NSA00071

Nasljeduj Krista

Današnji svijet obiluje ponudama raznolikih vrednota, ideja i stilova života. U takvoj situaciji teško je čovjeku naći pravi put. Dokazuju to toliki koji su, u nedostatku orijentacije i smisla života, posegli za drogom, alkoholom ili nekim drugim nadomjestkom stvarnosti.

Čovjek današnjice treba uzore, orijentire po kojima se može ravnati i koje može slijediti: "A Crkva vjeruje da Krist, koji je za sve umro i uskrsnuo, po svojem Duhu pruža čovjeku svjetlo i snagu da može odgovoriti svom vrhovnom pozivu " (Gaudium et spes, 10). Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek, istinski je orijentir ljudskog života: on nije samo uzor i primjer života, već on sam jest "Put, Istina i Život" (Iv 14,6). Nasljedovati Krista, koji je došao "da život imaju" (Iv 10,10), program je zdravog kršćanskog života.

Knjiga Nasljeduj Krista kapitalni je dokument kršćanske duhovnosti jednoga vremena, čiji značaj prelazi okvire tog vremena te nudi aktualnu poruku i današnjem, u mnogo čemu rastresenom čovjeku. Po nasljedovanju Isusova života, po prijateljevanju s njime, dolazimo u blizinu Božju koja rasvjetljuje tmine naših srdaca.

Josip Bozanić iz Proslova
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica