Cijena:

11,00 EUR / 82,88kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Zaklada biskup Josip Lang

Biblioteka: Socijalni apostolat

ISBN: 978-953-7411-06-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 296

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 190 x 120

Autori: Nikić,Mijo

Šifra: 4603

Očima psihologa teologa

Knjiga pod naslovom Očima psihologa teologa, zbirka je članaka što ih je p. Mijo Nikić, psiholog i teolog, objavljivao u Glasniku Srca Isusova i Marijina kroz deset godina (2001. - 2011.). Njegovi tekstovi su rado čitani i preporučivani od strane čitatelja Glasnika.

Pater Nikić je po svojoj naobrazbi i akademskoj spremi psiholog i teolog. Magistrirao je iz dubinske psihologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu 1991. godine i doktorirao iz dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. godine. Njegov pristup problematici koju obraduje uglavnom je interdisciplinaran. Čovjeka promatra kao tjelesno, emocionalno, društveno i duhovno biće koje je usmjereno prema Apsolutnome. Drugim riječima, čovjek će, prema njegovu uvjerenju, svoje konačno ispunjenje pronaći tek u transcendenciji, u susretu s Bogom koji je apsolutna dobrota, ljubav i ljepota.

Kad govori o čovjeku, pater Nikić, autor ove knjige, uvijek ima na pameti čovjekovu psihološku krhkost kao i sklonost prema zlu, odnosno grijehu, ali i sposobnost da se pokaje za svoje grijehe i da psihološki dozrijeva i duhovno raste prema planu koji Bog ima sa svakim čovjekom. Autor želi napose naglasiti kako se čovjek maksimalno ostvaruje tek onda kad u svome životu ostvari projekt ili plan koji ne dolazi od samog čovjeka, nego od Boga. A čovjek najviše ostvaruje plan Božji onda kad je spreman prekrižiti svoje planove koji su protivni Božjoj volji.

Mirko Nikolić u Predgovoru

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica