Cijena:

2,65 € / 19,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Zaklada biskup Josip Lang

ISBN: 978-953-7411-09-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 87

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Autori: Zečević,Vitomir

Šifra: 978-953-7411-09-1

Visina: 165 mm

Širina: 110 mm

Bog na igralištu

Vjera i šport

Opsegom mala knjižica, donosi pregršt tema. Prvo poglavlje, autor je naslovio “Biblija i sport”. Na pitanje o vezi Biblije s igrom ili sportom, Zečević ističe “Ova sveta knjiga čovjeku otvara put do svih stvarnosti koje ga okružuju, put u njegov svijet pa i dalje. Sport nije vezan uz čovjeka samo tjelesno, nego je dio njegova duhovnog i tjelesnog bića… Biblija i sport imaju svoje dodirne točke gdje se susreću. Biblija otvara čovjeku nove horizonte prema duhovnome, ali i prema svjetovnom.”
U drugom poglavlju “Crkva i sport” Zečević naglašava, kako Crkva u sportu širi svoje pastoralno poslanje, stvara nove programe, odgojne metode u zajednicama koje žive kršćanski i svjedoče evanđelje. U ovom poglavlju se upućuje i na Crkveno učiteljstvo o sportu, koje završava molitvom pape Ivana Pavla II. u jubilarnoj godini za proslave “Sportskog jubileja”.
U tom duhu nastavlja se i slijedeće poglavlje, koje govori o “vezi” sporta i Ivana Pavla II. U knjižici se ističe i vrijednost sporta u odgoju mladih, posebno iz salezijanske perspektive, u čemu i sam autor kao član te redovničke zajednice ima veliko iskustvo.
Posebno poglavlje namijenjeno je navijačima, s porukom “stadioni trebaju biti prostori zajedništva, radosti, uspjeha, poraza, pjesme i navijanja”. Uz ponašanje na samim natjecanjima, autor ističe “treba više poraditi na kućnom odgoju i ukazati na ponašanje na društvenim priredbama, jer lijepo ponašanje obogaćuje društveni život.” Stoga više i češće valja govoriti o vrjednotama sportskog života i navijanja u obitelji, školi, medijima, na vjeronaučnim susretima.
Tu je i niz drugih tema vezanih uz sport poput etike, medija, psihologije, a na kraju knjižica donosi i nekoliko molitava u sportu, kao što su molitva trenera, molitva sportaša, molitva na kraju dana, te zahvalna molitva.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica