Cijena:

7,00 € / 52,74kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Apostolatski centar Sav Tvoj

ISBN: 978-953-6471-97-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 152

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 170 x 120

Autori: Josipović,Marijan

Šifra: 9SAV00629

Po Duhu Svetome i Djevici Mariji

Ove bi stranice htjele, da sve koji ljube i štuju Blaženu Djevicu Mariju i žele je sve više djelima proslaviti, uvedu u duh prave službe i štovanja Naše Gospe. Danas svetom Crkvom struji pravo gibanje oduševljenja i ljubavi prema Nebeskoj Majci. Kao da se počinju ostvarivati proroštva sv. Ljudevita Marije de Monforta o četi Marijinih apostola, koje će Gospa dići da šire Kraljevstvo Njezina Sina.
Na pogled ovih činjenica postavlja se pitanje: Što znači taj razmah ljubavi i zanosa za slavnu Djevicu? Na to pitanje htjeli smo odgovoriti analizirajući duhovnost pravih štovatelja Marijinih i pokazati da to nije ništa novo. Služiti Mariji znači živjeti onim pravim normalnim katoličkim životom. Kad kažemo normalnim ne kažemo nipošto "osrednjim".
U naše dane postoji tendencija da se normalnim katolikom smatra onaj koji svoju vjeru prakticira za sebe samoga, za svoj vlastiti račun, ne uznemirujući se djelotvorno i istinski za spas svoje braće. A to znači praviti karikaturu iz vjernog katolika; štoviše, iz samog katolicizma. "Osrednji" katolik nije normalni katolik. Trebalo bi podvrći strogoj kritici i reviziji oznake "dobar", "praktičan" katolik. Čovjek je katolik tek izvjesnim minimumom brige za bližnjega a taj prijeko potrebni minimum, koji će prosuditi posljednji sud, ne postiže mnogo katolika koji se nazivaju prakticirajućim katolicima. Tu leži sva drama. Tu se nalazi osnovni nesporazum.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica