Cijena:

1,59 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Hosana

ISBN: 978-953-235-394-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 64

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 140 x 100

Šifra: VKDE00097

Pobožnost sv. Antunu

Devetnica, trodnevnica, litanije, molitve, krunica

U ovoj se molitvenoj knjižici nalaze najpoznatije molitve za zagovor svetoga Antuna: Javna pobožnost sv. Antunu, devetnica, trodnevnica, litanije, krunica sv. Antunu te brojne molitve za obitelj, mlade, starije, bolesne, nemoćne i sve one koji su u potrebi.

Sveti Antun, kojega se još naziva svecem cijeloga svijeta, jedan je od najštovanijih i najomiljenijih svetaca u hrvatskomu narodu, poznat po svojim brojnim uslišanjima i čudima. Ovome se svecu moli za zagovor po cijelome svijetu i posvećene su mu mnoge
crkve, po njemu su mnogi dobili imena, njemu se mnogi katolici, pa čak i oni koji nisu vjernici, obraćaju u teškim životnim trenutcima.

Ovaj je čudotvorac još za života bio poznat po čistoći i krjeposnu životu, ali nadasve po tumačenju Božje riječi. Sveti je Antun bio rođen za propovjednika. Uz dostojanstvenu i ugodnu vanjštinu, uz jak i mio glas Bog mu je dao izvanrednu pamet; znanjem i molitvom toliko je uronio u Sveto pismo i s lakoćom i vrlo snažno iznosio istinski smisao Svetoga pisma. Životom je živio evanđelje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica