Cijena:

45,00 € / 339,05kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1121-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 280

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Priređivači: Alberto Melloni

Šifra: Povijesni atlas Drugoga vatikanskog koncila

Visina: 315

Širina: 245

Povijesni atlas Drugoga vatikanskog koncila

Ovom opsežnom, temeljitom i nadasve sustavnom monografijom i hrvatska je crkvena i društvena javnost, znanost i kultura, dobila monumentalno djelo najrespektabilnijega značenja. U vremenu u kojem naraštaj koji je iznjedrio Drugi vatikanski koncil (1962.-1965.) polako uzmiče, ovaj Povijesni atlas, koji je priredio Albeto Melloni, tajnik Instututa za religijske znanosti Ivan XXIII. iz Bologne i redoviti profesor povijesti kršćanstva na Sveučilištu u Modeni te naslovnik Katedre UNESCO-a o religijskom pluralizmu i miru na Sveučilištu u Bologni, ponovno se bavi koncilskim izvorima, njegovim trenutcima, problemima, obilno ih dokumentirajući povijesnim instrumentima.

Atlas koji je proizišao iz arhivskog istraživanja, izdanjâ i izvorâ, monografija te rada članova Instituta za religijske znanosti iz Bologne, čuva dimenziju događaja Drugoga vatikanskog koncila, i, brzo prihvaćen od stručnjaka, pokazuje kako se još jednom povijesno istraživanje može držati pokušajem sprječavanja da se Koncil svede na popis ispraznih citata i nevjerojatnih teoloških uravnoteživanja.

S pomoću fotografija iz toga doba, mapa, tablica, grafičkih ilustracija osmišljenih upravo za ovo izdanje, Atlas oživljuje povijesna žarišta koncilskog odvijanja, tehničku usredotočenost s obzirom na preobrazbu koncilske dvorane, sustave glasovanja i njezine sudionike (upravna tijela, komisije, biskupe, rodovničke redove, perite, promatrače i medije), dokumentirajući svakidašnje odvijanje od događaja iznimnog značenja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica