Cijena:

27,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Volumina theologica

ISBN: 978-953-151-860-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 1612

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1993

Dimenzije: 240 x 175

Autori: Leon-Dufour,Xavier

Šifra: 9KSA01560

Rječnik biblijske teologije

Ovaj Rječnik plod je, možemo reći, okomita, dubinskog čitanja Biblije: ne ide od stranice do stranice, od knjige ka knjizi, nego su autori članaka skupili što se na različitim stranicama i u različitim knjigama Biblije nalazi o nekom predmetu, o određenoj vrijednosti.
Od članka do članka, Rječnik biblijske teologije upućuje čitatelja ne samo u "okomito" čitanje Biblije, nego ga uvodi i u neka temeljna znanja bez kojih je nemoguće pravilno pristupiti Bibliji i njome se okoristiti. Kao svakom književnom djelu, i Svetom pismu treba pristupiti u njegovu književnom rodu i u njegovim književnim vrstama. Od knjige do knjige, od odlomka k odlomku rod se i vrsta književnog izražavanja mijenjaju. Pažljiv će čitatelj to uvijek zamijetiti i to će mu olakšati sumišljanje s Biblijom.
Rječnik biblijske teologije pomoći će vjerniku da uđe u misterij Biblije, u srž Božje poruke ljudima. Onima koji ne vjeruju pruža, u najmanju ruku, uvid u određenu antropologiju, nazor na svijet i život koji je neprekinuto tisućljećima baštinjen i obogaćivan daljnjim razmišljanjima. Biblija je teocentrična -- bogousmjerena. No baš zato ona je -- osobito po Kristu -- i antropocentrična, usmjerena na čovjeka. Koliko je Biblija "ljudska", lako će uvidjeti svatko tko pročita makar samo uvode u sržne članke: Bog, čovjek, savez...

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica