Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Teološke rasprave i komentari

ISBN: 978-953-241-378-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 183

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Berljak,Matija

Šifra: 9GLK03560

Sakramenti ozdravljenja

Pokora i bolesničko pomazanje

Druga knjiga trilogije "Posvetiteljska služba Crkve", u drugome, popravljenom i dopunjenom izdanju proširena dijelom koji donosi i tumači propise koji vrijede i za sve istočne katoličke Crkve.

Djelo je prema sadržaju podijeljeno u dva dijela: "Sakrament pokore" i "Sakrament bolesničkog pomazanja" te sadrži priloge vezane uz njih. U prvom dijelu riječ je o sakramentu pokore: o njegovim teološkim i pravnim aspektima, o slavljenju, o služitelju i primatelju sakramenta pokore te o oprostima. Na kraju prvog dijela je priložen tablični prikaz kazni za pojedinačna kažnjiva djela.
U drugom dijelu govori se o sakramentu bolesničkog pomazanja: o njegovim teološkim i pravnim temeljima, o slavljenju, o služitelju i primatelju sakramenta; a u dodatku su priloženi usporedni popisi kanona o ozdravljenjima (Zakonik kanonskoga prava, iz 1983. i 1917., Zakonik kanona istočnih Crkava, iz 1990., te odgovarajućih brojeva Katekizma Katoličke Crkve, iz 1992.).

Knjiga je namijenjena svima koji žele upoznati sadašnje zakonodavstvo u svezi sakramenata ozdravljenja - pokore i bolesničkog pomazanja - kako bi i na taj način upoznali Božje milosrđe, oproštenje i dobrotu koju daje palom čovjeku i pogibeljno bolesnom vjerniku da ga pridigne i spasi.
Usto će biti od pomoći za bolje, plodonosnije slavljenje i primanje sakramenata pokore i bolesničkog pomazanja, a time i djelotvornije sudjelovanje u životu Crkve.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica