Cijena:

16,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1326-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 192

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Josip Balabanić

Autori: Hadjadj,Fabrice

Šifra: 9KSA11708

Visina: 200 mm

Širina: 132 mm

Što je to obitelj?

Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih pogleda

Knjiga Što je to obitelj? esejista i filozofa Fabricea Hadjadja otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. Prema Hadjadju i pogledima na obitelj u ovoj knjizi, „obitelj je tjelesna podloga za otvaranje transcendenciji; mjesto gdje nas spolna razlika, generacijska razlika, i razlika između tih dviju razlika, poučava da se okrećemo drugomu kao drugomu. To je mjesto dara i neprocjenjivog primanja života koji se širi po nama i mimo nas, i koji nas tjera uvijek naprijed u misterij postojanja.

Na samom početku knjige Hadjadj se osvrće na pitanje tjelesnosti, ljudske spolnosti koju razumijeva u svjetlu biblijske objave o Božjem stvaranju čovjeka na Božju sliku i činjenice Utjelovljenja Božje Riječi. Kako sam autor ističe, teza ove knjige počiva na superiornosti obitelji te dodaje da su „krevet i stol“ dva dijela pokućstva koja zaslužuju najveće poštovanje, zaključujući da je „sav ulog u tome da se u odnosu na epruvetu i ekran prizna njihova neusporediva veličina.“

Nazvavši ovu knjigu ultraseksističkom i malo fašistoidnom, Fabrice Hadjadj poigrava se riječima, ironijom i uz vrlo intrigantne podnaslove (Transcendencija u gaćama, Upravljanje rađanjem, Protiv 'zdrave obitelji' …) vrlo slobodno i duboko progovara o obitelji.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica