Cijena:

26,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Eseji

ISBN: 978-953-11-0662-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 370

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Prevoditelj: Josip Balabanić

Autori: Hadjadj,Fabrice

Šifra: 9KSA11285

Visina: 200 mm

Širina: 130 mm

Dubina spolova

Mistika tijela

U vremenu koje je kontaminirano seksom i svim njegovim derivacijama, a o čemu se u kršćanskim krugovima uglavnom sramežljivo i moralizirajuće šuti, knjiga već vrlo priznatog francuskog filozofa i dramaturga, Židova obraćenog na katolicizam, to pitanje postavlja u srž razmatranja, ali tako da o teologiji kršćanskoga braka i ljubavi često govori na humorističan, dijelom ironičan i sarkastičan, a opet ozbiljan način.

Zbog svoje iskričavosti i jedinstvenosti pristupa ova je knjiga na Zapadu već postigla velik ugled i odjek, a budući da pripada među autorova misaono najzrelija djela, ovo je prilika da toga sjajnog autora upoznaju i hrvatski čitatelji. Treba imati na umu da se tradicionalna teologija braka, vodeći se isključivo racionalnom metodom, a narijetko i sama pod utjecajem modernoga moralizma i puritanizma, gotovo u potpunosti otuđila od mnogobrojnih problema braka, a napose od seksa. Dobiva se dojam da su teologija i pastoral prepustili seks modernome društvu, njegovim analizama, savjetima koji ispunjavaju gotovo svaku stranicu bilo kojeg medija.

Ova knjiga pomoći će mnogim kršćanima da otkriju mistiku vlastitoga tijela i ljepotu seksualnosti u izvornome i u kršćanskom značenju te će ih potaknuti da zagonetku Svevišnjega traže i nađu u vlastitome i u tijelu ljubljene osobe.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica